Статті

Кошик

Ваш кошик порожній.

Кокосовий цукор у коктейлях та смузі

Загальна інформація про кокосовий цукор
Кокосова пальма під час цвітіння є природним постачальником абсолютно натурального продукту – кокосового цукру.
Технологія проста - біля кріплення квітки роблять надріз і підставляють ємність для наповнення. Потім повільно випаровують з нектару вологу до стану нуги. Після цього, коричнево-карамельну масу охолоджують. Так кристалізуються гранули кокосового цукру і саме так виготовляється HEALTHY COCONUT SUGAR®.

Кокосовий цукор при діабеті

Діабет не сумісний із вживанням цукрів. Але непереборне «хочеться» веде до пошуків чогось солодкого, але не цукру. Чогось у міру дозволеного.

Кокосовий цукор – одна з таких альтернатив. Його не варто їсти ложкою, але мінімально підсолодити ранкову кашу або каву - прийнятне рішення.

Натуральний кокосовий цукор (висушений сік кокосової пальми) не піддається рафінуванню, зберігає всі корисні мікроелементи та є продуктом із низьким глікемічним індексом – 35 одиниць.

Кокосовий цукор. Рецепт

В кожній країні власні традиції приготування та вживання кави. В Італії неодмінно похваляються кавою «Борджіа» або «Коретто», у Польщі найпоширенішою є кава по-варшавськи, у Греції – кафе еллініка. У будь-якому рецепті посилить смак і додасть ніжного присмаку карамелі кокосовий цукор Healthy coconut sugar.

Особливості кокосового цукру

З-поміж безлічі різновидів цукру, найпоширеніші – буряковий та тростинний. Ці види насичені простими вуглеводами і є лідерами за вмістом калорій - 400 ккал на 100 грам.

Корисною альтернативою на прилавках українських гастро-бутиків та в інтернет-магазинах є HEALTHY COCONUT SUGAR® (ЗДОРОВИЙ КОКОСОВИЙ ЦУКОР®).

У країнах-виробниках кокосового цукру: Індонезії, Таїланді та деяких інших, цей натуральний неочищений підсолоджувач вже давно увійшов у застосування.

Як виготовляється кокосовий цукор?

Суцвіття тропічної кокосової пальми є джерелом смачного поживного нектару. Його збирають в посудини, аналогічно тому як в наших широтах добувають березовий сік.
Нектар проціджують, повільно нагрівають і випарюють до в'язкої консистенції. Таку солодко запашну нугу вже можна вживати, як екзотичний топінг для десертів. 
При подальшому випарюванні нуга робиться ще твердішою. Її можна відколювати, скажімо, як халву чи щербет.

Як відрізнити справжній кокосовий цукор від підробки?

Ви знали, що Інтернет рясніє підробками кокосового цукру?
Найчастіше, за кокосовий цукор видають звичайний тростинний цукор.
Глікемічний індекс (ГІ) тростинного цукру вже не 35, як у кокосового, а 55. Щодо ж до корисних мікроелементів, то тростинний цукор майже порожній. 

Ще гірше, коли людина шукає здорові солодощі, замовляє кокосовий цукор, а отримує (увага!), пофарбований у коричневий колір, рафінований буряковий цукор. Чи варто розповідати про шкоду від вживання такого продукту?