Кокосовий цукор при діабеті
Діабет не сумісний із вживанням цукрів. Але непереборне «хочеться» веде до пошуків чогось солодкого, але не цукру. Чогось у міру дозволеного.
Кокосовий цукор – одна з таких альтернатив. Його не варто їсти ложкою, але мінімально підсолодити ранкову кашу або каву - прийнятне рішення.
Натуральний кокосовий цукор (висушений сік кокосової пальми) не піддається рафінуванню, зберігає всі корисні мікроелементи та є продуктом із низьким глікемічним індексом – 35 одиниць.
Набагато легше відмовитися від солодкого, коли немає категоричної заборони. Коли знаєш - я можу це собі дозволити. Тоді склянка смузі з половинкою чайної ложки HEALTHY COCONUT SUGAR® або жменя свіжих ягід знімає психологічну напругу з приводу заборони, задовольняє мозок та підтримує організм у бадьорості.
Нижче наведено таблицю з продуктами відповідно до їх глікемічним індексом. Кокосовий цукор закриває цей солодкий рейтинг.
Продукт | ГИ |
Белий хліб, булочка | 100 |
Мед | < 80 |
Рафінований білий цукор | 70 |
Шоколад | < 70 |
Диня | 65 |
Банани | 60 |
Тростинний цукор | 55 |
Виноград | 45 |
Кокосовий цукор HEALTHY COCONUT SUGAR® | 35 |
Ще кілька важливих переваг кокосового цукру:
- сприяє зниженню рівня холестерину
- сприяє нормалізації артеріального тиску
- служить профілактикою пригноблених та депресивних станів.
Не секрет, що при розвитку цукрового діабету страждають і інші органи та системи людини. Саме тому екологічні продукти відіграють у режимі харчування першочергове значення.
Походження та технологія виготовлення кокосового цукру
Основними постачальниками унікального продукту вважаються країни Індонезія, Таїланд і Шрі-Ланка. Продукт 100% натуральний, що пройшов органічну сертифікацію.
Видобувають цукор із кокосової пальми під час цвітіння, способом невеликого надрізу біля кріплення квітки. Сік пальми наповнює ємність, під дією сонця чи повільного нагрівання, рідина випаровується, а густий залишок заморожується. Ось таким чином виходять кристали коричневого кольору. Залежно від відсоткового вмісту залишкової вологи, кристали можуть бути різної фракції.
Healthy coconut sugar є якісним дрібнозернистим цукром. Це означає, що нектар кокосової пальми був добре випарений і споживач, купуючи продукт, платить не за воду, а за суху корисну масу.
ПРОСТІ КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ З HEALTHY COCONUT SUGAR®
Печені яблука
Вирізати серцевину з яблук та наповнити начинкою: сир, ягоди з низьким глікемічним індексом, кокосовий цукор. Випікати при помірному вогні 20-25 хвилин.
Запечений солодкий гарбуз
Зріжте у гарбуза верхівку та виберіть насіння. Для начинки: дрібно нарізані яблука, будь-які горіхи (мигдаль, бразильський горіх, кеш'ю, кокосовий горіх, пекан, фундук, макадамія, волоський горіх, кедрові горіхи, фісташки), підсолодіть кокосовим цукром і запікайте в духовці. Час залежить від сорту гарбуза.
Десерт
Подрібніть цитрус памело. Залийте його у блюді йогуртом або кефіром, підсолодіть і прикрасьте коричневим кокосовим цукром та цедрою.
Насолоджуйтесь, будьте здорові та надсилайте нам свої авторські дієтичні рецепти з кокосовим цукром HEALTHY COCONUT SUGAR®!